Runebergin tortut

Hyvää Runebergin päivää!!

|Keskivaikea|aika n. 30-60 min|makea|annosmäärä 8-12|

Uuni 200°C



Ainesosat:

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 dl vehnäjauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

1/2 tl kardemummaa

1 dl keksinmuruja tai korppujauhoja

1 dl jauhettuja manteleita tai mantelirouhetta

1/2 dl kermaa

Koristeeksi:

1 dl tomusokeria

1/2-2 tl vettä

Vadelmahilloa


Kokeile myös:

Voit pistää muutaman tipan elintarvikeväriä sokerikuorrutteeseen, jolloin kuorrutteesta saa kovemman väristä .

Jos olet allerginen mantelille, tai et pidä siitä, korvaa mantelit 1/2 dl kaurahiutaleilla.


Ohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään (ei sokeria)

Vaahdota rasva ja sokeri.

Lisää vaahdon joukkoon kananmuna.

Lisää kuivat aineen puuhaa Rukalla tai nuolijalla.

Lisää vielä kerma.

Jaa taikina tasaisesti koko 8 isoon tai 12 pieneen muffinivuokaan.

Laita uuniin ja paista n. 10 minuuttia.

Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeri ja vesi.

Paina leivonnaisten keskelle pieni kolo hilloa varten.

Pursota sokerikuorrute renkaiksi hillon ympärille.


Oma mielipide:

Itselläni tuli niin hyviä, että olisin voinut syödä vaikka sata. Nam!


Lähde:

Kotitalouden kirja


Kaikki reseptit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 2